Побудова індивідуального тренування скороходів на основі моніторингу частоти серцевих скорочень - Яловик, В.; Сахарук, І.; Олещук, В.; Будкевич, Г.; Yalovyk, V.; Sakharuk, I.; Oleshchuk, V.; Budkevich, G. (Східноєвропейський національний університет ім.Лесі Українки, 2012)
Більшість спортсменів досягають високих спортивних результатів завдяки системитизації навантажень, створенню індивідуальних програм тренування та здійсненню контролю за фізичним станом спортсменів. Сьогодні не всім спортсменам можна проводити сучасні обстеження систем організму й за їхніми показниками будувати тренування. Одним із доступних методів контролю за діяльністю серцево-судинної системи може бути моніторинг серцевого ритму. Контроль за роботою серця дає можливість специфічно тренуватися та змагатися на максимумі своїх можливостей. Завдання дослідження – розробити спеціальну методику управління тренувальним процесом на основі моніторінгу ЧСС. У статті висвітлено побудову тренувальних мікроциклів спортсменів скороходів певного обсягу та інтенсивності. Тренувальний процес здійснювався на основі реакції серцево-судинної системи на фізичне навантаження за показниками моніторингу частоти серцевих скорочень. За ними розроблено спеціальну методику побудови програми тренування Most athletes reach high sports results by systematizing of loads, developing of individual training programs and control of physical condition of sportsmen’s organisms. For today not all athletes can conduct current inspection body systems and their performance building workout. One of the methods available to control activity of cardiovascular system is monitoring of heart rate. Monitoring of heart enables specifically train and compete at their maximum capacity. Research objectives: develop a special method of management of training process based on heart rate monitoring. The article deals with the construction of training microcycles of fast runners according to certain volume and intensity. Training process is based on the reaction of cardiovascular system to exercise in terms of monitoring of heart rate. These indicators were developed as a special method of constructing of training program.
Formation of Personal Training of Fast Runners Based on Monitoring of Heart Rate.
Keywords: моніторинг частоти серцевих скорочень; серцево-судинна система; мікроцикли; спортивна ходьба; тренувальний процес; фізичні навантажння; heart rate monitoring; cardiovascular system; microcycle; walking trails; training process; physical loads