Інтеграція студентів в освітнє середовище університету в процесі фізичного виховання - Ополонець, Іван; Opolonets, Ivan (Східноєвропейський національний університет Лесі Українки (м. Луцьк), 2014)
У роботі окреслено сутність інтеграції студентів до освітнього середовища в контексті складного й багатоаспектного процесу соціалізації, провідним складником якої є адаптація. За допомогою аналізу літературних джерел з’ясовано, що використання засобів, методів та форм фізичного виховання сприяє інтеграції студентів до освітнього середовища університету завдяки формуванню соціально значущих рис особистості, збереженню й зміцненню здоров’я, підвищенню рівня розумової та фізичної працездатності й розвитку необхідних психофізичних якостей. In the article it is defined the essence of integration of students into educational environment in the context of complex and multiple-aspect process of socialization, the leading component of which is adaptation. By means of the analysis of literary sources it was determined that usage of means, methods and forms of physical education promotes integration of students into educational environment of a university by means of formation of siocio–significant features of a personality, health preserving and strengthening, increasing the level of mental and physical workability and development of necessary psychophysiological qualities
Integration of Students into Educational Environment During the Process of Physical Education.
Keywords: освітнє середовище; інтеграція; студенти; соціалізація; адаптація; фізичне виховання; educational environment; integration; students; socialization; adaptation; physical education