Вплив соціальних патологій на формування виховних традицій західноєвропейської цивілізації: історичний аспект - Гусак, Петро Миколайович; Husak, Petro M.; Мартіросян, Леся Анатоліївна; Martirosian, Lesia A. (Вища школа менеджменту та управління в м. Замость (Польща), 2012)
У статті розкрито вплив соціальних патологій на формування і розвиток характерологічних особливостей виховних традицій західноєвропейської цивілізації в епоху античності. Основна увага акцентується на проституції, як найбільш поширеній соціальній патології античності. Розглядаються різноманітні аспекти її впливу на виникнення специфічних методів і традицій виховання у Стародавній Греції та Стародавньому РиміThis article discusses the influence of social pathologies on shaping specific educational traditions of the European civilization in ancient times. Special attention is drawn to prostitution as the most common ancient pathology and its influence on the emergence of new characteristic educational methods and traditions in ancient Greece and Rome
The influence of social pathologies on the development of educational traditions of the western civilisation. Historical aspect
Keywords: патологія; хабітуалізовані форми масової девіантної поведінки; гетери; диктеріоми; релігійна проституція; social pathology; religious prostitution; common forms of deviant behaviour