Фінансова безпека домогосподарств: сучасний стан та зарубіжний досвід - Стащук, Олена; Потрапелюк, Микола (My University, 2024)
У статті розглянуто особливості забезпечення фінансової безпеки домогосподарств в умовах воєнного стану. Проведено аналіз сучасного стану домогосподарств в Україні та чинників, що визначають їх фінансову безпеку. Обґрунтовано, що фінансова безпека домогосподарств визначається здебільшого рівнем їх доходів та можливостями формування достатнього обсягу фінансових ресурсів. Розглянуто особливості формування фінансових ресурсів домогосподарств у країнах Європейського Союзу. На основі дослідження зарубіжного досвіду забезпечення фінансової безпеки домогосподарств обґрунтовано можливість його подальшого впро-вадження у вітчизняній практиці. Ідентифіковані у статті проблеми забезпечення фінансової безпеки домогос-подарств дозволили визначити пріоритетні напрямки її зміцнення в сучасних умовах.
Keywords: домогосподарства; фінансова безпека; Європейський Союз; фінансові ресурси; доходи домогосподарств; витрати домогосподарств; загрози; чинники фінансової безпеки; 330.567.2