Обізнаність та прихильність до профілактики нераціонального харчування як фактору ризику повторного інфаркту - Сітовський, Андрій; Дзюбко, Каріна (My University, 2021)
Виявлено низьку обізнаність та прихильність до профілактики нераціонального харчування як фактору ризику повторного інфаркту в резидуальний період захворювання. Хоча понад 80 % пацієнтів отримували відповідні рекомендації від лікаря. Низький рівень обізнаності що до можливості модифікації факторів ризику серцевих захворювань асоціюється з низьким комплаєнсом до таких немедикаментозних заходів вторинної профілактики після ІМ як: зменшення вживання жирів (χ2=65,12; p=0,000), регулярне вживанням овочів та фруктів (Fp=0,000), Не виявлено гендерних відмінностей що до обізнаності й прихильності що до регулярного вживання овочів і фруктів та до зменшення вживання жирів для зниження ризику повторного інфаркту.
Keywords: Обізнаність; прихильність; нераціонального харчування; інфаркт