Недовіра до норми або креативна гра? - Короткова, Людмила Віталіївна; Korotkova, L. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Для визначення поняття «креативна гра» у статті здійснено спробу диференціювати поняття «креативність», «креатив», «творчість». Проблема дослідження феномену й онтологічних засад творчості актуальна, оскільки творчість – сутнісна характеристика людини. Запропоновано огляд основних сучасних концепцій гри та теорії мовної гри. Мовна гра визначається як деяка мовна неправильність або незвичайність, усвідомлювана мовцем (або тим, хто пише) і навмисно допускається. Креативна гра трактується як творчість, орієнтована на досягнення певної мети. Перспективним вбачається дослідження креативної гри в індивідуально-авторському аспекті. In order to define the concept «creative play» the article makes an attempt to describe clearly the concept «creativity». The problem of studying the phenomenon and ontological foundations of creativity is relevant as it is an essential characteristic of a human being. An overview of the basic concepts of modern play theory and language play is provided. Language play is defined as a kind of linguistic irregularity or strangeness, perceived by the speaker (or writer), an intentional error. Creative play is treated as creativity, focused on achieving a certain goal. The study of an individual writer’s creative play is perspective.
Mistrust to Norm or Сreative Play?
Keywords: творчість; creativity; креативність; creative play; гра; play