Особливості природно-рекреаційного потенціалу Турійської територіальної громади Волинської області - Полянський, Сергій Володимирович; Чижевська, Лариса Тарасівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Мельник, Олег Володимирович; Качаровський, Роман Євгенович; Антипюк, Олена Володимирівна (ГО «Європейська наукова платформа» (Вінниця, Україна), 2021)
Досліджено особливості природно-ресурсного потенціалу Турійської територіальної громади (ТГ) Волинської області. В процесі дослідження було зосереджено увагу на обґрунтуванні актуальності обраної тематики. Проаналізовано сучасні наукові публікації, насамперед регіонального напрямку, з даної проблематики. Вказано джерела та методи, що були використані у роботі. Охарактеризовано процес формування території Турійської ТГ. Приділено увагу вивченню кліматичних особливостей території, наявності сприятливих умов для здійснення рекреації впродовж року. Досліджено стан водних об’єктів, зокрема подано характеристики наявного річкового та озерного фонду. Оцінено бальнеологічні та земельні, лісові та лісомисливські ресурси, зокрема, наявний мисливський тваринний фонд, що є на території громади. Здійснено комплексну оцінку природно-заповідного фонду району. Виявлено особливості та перспективи використання різних видів наявних природних ресурсів для рекреаційних потреб регіону.
Keywords: природно-рекреаційний потенціал; клімат; водні ресурси; лісові ресурси; мисливські угіддя; природно-заповідний фонд; Турійська територіальна громада; Ковельський район; Волинська область