Психологія мас : навчально-методичні матеріали з курсу - Кошелюк, Олена Василівна; Kosheliuk, Olena V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Розглянуто засадничі ідеї інформаційно-комунікаційних масових процесів, що опираються на психологію мас. Пропонуються теоретичні блоки, об’єднані у два змістових модулі, в першому з яких розглядається теорія мас та масової поведінки, у другому – масові психоінформаційні процеси та явища. Подано систему вправ для практичних занять, завдання для самостійної роботи студентів та рекомендації щодо їх виконання. Для студентів магістратури спеціальностей «Журналістика», «Медіакомунікації».

Considered fundamental ideas of mass information and communication processes which are based on the psychology of the masses. Proposed theoretical blocks combined in two modules of content , the first of which is considered the theory of mass and mass behavior in the second - massive psyhoinformatsiyni processes and phenomena . Posted system of exercises for practical lessons , assignments for independent work and recommendations for their implementation. Students of Master specialties of "Journalism", "Mediacommunications".
Keywords: масова комунікація; маси; масова інформація; інформаційні технології; психологічні фактори інформаційного маніпулювання; медіавпливи; mass communication; mass; mass information; information technology; media influences