Газетний заголовок як проблема перекладу (на прикладі іменникових фраз типу NNN) - Калиновська, Ірина Миколаївна; Процик, Мар'яна Миколаївна (Національний університет “Острозька академія”, 2009)
Газетні заголовки характеризуються комунікативною насиченістю, багатозначністю та інформативним навантаженням. У статті йдеться про особливості перекладу з англійської мови на українську газетних заголовків, виражених іменниковими фразами типу NNN.

Newspaper headlines are characterized by communicative richness, polysemy and information stress. The article deals with the peculiarities of translating newspaper headlines from English into Ukrainian using NNN noun phrases.
Keywords: газетний заголовок; newspaper headline; іменникова фраза; noun phrase; переклад; translation; 81’25:070