Основи ерготерапії - Грейда, Наталія Богданівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Термін «ерготерапія» походить від латинського ergon - праця, заняття і грецького therapia - лікування. Таким чином, ерготерапія - це зцілення через діяльність. Окупаційний терапевт/ерготерапевт розробляє вплив на пацієнта до кожного конкретного випадку. В ерготерапевтів немає жодного робочого дня схожого на інший, бо всі наші втручання унікальні, як і кожна людина. У методичних рекомендаціях розглянуто засоби збільшення амплітуди рухів в уражених кінцівках пацієнтів; зміцнення м'язів, їх витривалості, покращання координації рухів; відновлення рухових навичок побутового і, за можливості, професійного характеру; навчання самообслуговування і досягнення максимальної незалежності від сторонньої допомоги. Рекомендовано здобувачам освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 227 Терапія та реабілітація освітньо-професійної програми Фізична терапія, ерготерапія, які вивчають освітній компонент «Основи ерготерапії», асистентам ерготерапевта та ерготерапевтам.
Keywords: ерготерапія; дрібна моторика; терапія кисті; ерготерапевтичне тестування; 615.851