Концептуальні основи профілактики й корекції функціональних порушень опорно-рухового апарату в дітей та молоді - Альошина, Алла Іванівна; Alyoshina, Alla (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті обґрунтовано й розроблено концепцію профілактики та корекції функціональних порушень опорно-рухового апарату дітей, школярів і студентської молоді в процесі фізичного виховання, що містить такі складники: передумови створення, понятійно-категоріальний апарат, основні положення й вимоги, концептуальні засади, методичні основи, організаційні та концептуальні підходи, умови проектування й реалізації, критерії ефективності. Визначено мету, основні завдання та принципи концепції, проаналізовано концептуальні підходи до проблем профілактики й корекції опорно-рухового апарату людини. In the article grounded and worked out the conception of prophylaxis and correction of functional violations of locomotorium of children, schoolchildren and student in the process of physical education contains such constituents: pre-conditions of creation, concept-category vehicle, substantive provisions and requirements, conceptual principles, methodical bases, organizational and conceptual approaches, terms of planning and realization, criteria of efficiency. The goal is defined, basic tasks and principles, is the conceptions are analysed conceptual going near the problems of prophylaxis and correction of locomotorium of man.
Conceptual Basis of the Prevention and Correction of Functional Disorders of the Musculoskeletal System of Children and Youth
Keywords: концепція; профілактика; корекція; опорно-руховий апарат; діти; молодь; концептуальні підходи; conception; prophylaxis; correction; locomotorium; to put; young people; conceptual approaches