Поетична збірка «Tempi passati» М. Кічури: еволюція індивідуального стилю / Любов Касіян - Касіян, Любов; Kasian, Lybov (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто другу за часом написання збірку М. Кічури як важливий документ, що засвідчує процес кристалізації стилю автора. На основі аналізу образно-мотивних особливостей поезій установлено роль фольклорних джерел у формуванні авторського почерку: первинна стилізація фольклору змінилася його переробкою в психологічному ракурсі, а потім – у модерністсько-експериментаторському, у результаті чого стиль поета набув виразних ознак сецесії. The second collection of M. Kichuru’s writing as an important document testifies the process of crystallization of the author’s style. Based on the analysis of the figurative-motive features of the poetry, the role of folklore sources in formation of the author’s handwriting was set. The primary processing of folklore styling has changed into the remaking of the psychological style and later into the modernistic-experimental. As a result the style of the author’s handwriting got the expressive features of the secession.
Poetical Collection «Tempi Passati» of M. Kichuru’s. The Evolution of the Individual Style
Касіян Л. Поетична збірка «Tempi passati» М. Кічури: еволюція індивідуального стилю / Любов Касіян // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 48-53.
Keywords: індивідуальний стиль; стилізація й обробка фольклорних першоджерел; сецесія; individual style; styling and handling of folk sources; secession