Фреймові стратегії літературно-художнього дискурсу - Козак, Софія Веніамінівна; Kozak, Sofiia V. (My University, 2003)
Стаття присвячена висвітленню теоретичних питань стосовно теорії фреймів та аналізу функціонування фреймових структур на позначення природи у творі Е.Штріттматтера “Чудотворець”. Лексику, яка формує ці фрейми, складають як літературні одиниці, так і розмовні варіанти та наукові терміни. Майстерність письменника виявляється також у використанні територіальних дублетів та синонімічних варіантів. The present article reveals some theoretical questions concerning theory of frames and analyses the functioning of the frame structures which express nature in the work of E.Strittmatter “Der Wundertäter”. Lexical units that form these frames are represented by literary and colloquial variants as well as scientific terms. Author’s artistic skill is especially vivid in the use of territorial doublets and synonymic variants.
Keywords: frame; frame theory; discourse; discourse analysis