Силабус нормативно освітнього компонента "Іноземна мова (англійська)" - Ясінська, Оксана Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Освітній компонент «Іноземна мова (англійська)» є складовою частиною нормативного блоку освітніх компонентів циклу загальної підготовки бакалавра, галузі знань 19 «Архітектура та будівництво», спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». ОК всебічно розвиває особистість здобувача освіти і зорієнтований на формування навичок й умінь практичного володіння англійською мовою та розвиток мовної (лінгвістичної), мовленнєвої (комунікативної) та соціокультурної (країнознавчої та лінгвокраїнознавчої) компетентностей. Мовна (лінгвістична) компетентність включає знання системи мови, правила її функціонування у процесі комунікації та володіння способами й навичками використання вивченого мовного матеріалу; мовленнєва (комунікативна) компетентність передбачає здатність сприймати і відтворювати іноземне мовлення у відповідності з умовами мовленнєвої комунікації, створювати власні висловлювання відповідно до мети, завдань та ситуації спілкування, виробляти уміння і навички успішної комунікації; соціокультурна (країнознавча та лінгвокраїнознавча) компетентність включає знання про основні особливості соціокультурного розвитку країни та оволодіння певним обсягом культурної інформації про народ, мова якого вивчається.
Keywords: іноземна (англійська) мова; освітній компонент; геодезія