Контрастивна лінгвістика : програма вибіркової навчальної дисципліни - Одарчук, Наталія Андріївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою викладання навчальної дисципліни “Контрастивна лінгвістика” є систематизація знань студентів, отриманих у ході вивчення теоретичної фонетики, лексикології, стилістики, морфології та синтаксису англійської мови; ознайомлення із сучасними тенденціями та напрямами розвитку зазначених аспектів. Особлива увага звертається на виявлення типологічних ознак порівнюваних фонетичних, лексико-стилістичних і граматичних явищ, розпізнання ізо- й аломорфних рис у зазначених системах обох мов та подальший розвиток навичок володіння будовою порівнюваних мов. Опанування курсу передбачає розуміння структури та функціонування мови, її міжрівневі та внутрішньосистемні зв’язки.
Програма навчальної дисципліни «Контрастивна лінгвістика» підготовки магістрів спеціальності 014 Середня освіта (Англійська мова), за освітньої програмою Англійська мова.
Keywords: контрастивна лінгвістика; навчальна програма; ізоморфні риси; аломорфні риси; порівнювані мови