Ретроспективний аналіз господарського освоєння території Волинської області в радянський період (1939–1991 рр.) - Майстер, А. А.; Maister, A. А. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Проведено ретроспективний аналіз господарського освоєння території Волинської області. Проаналізовано процес господарського освоєння території області в радянський період (1939–1991 рр.). Визначено основні особливості протікання процесу освоєння території Волинської області в цей період.

A retrospective analysis of the economic use of Volyn region territory is conducted. The process of economic use of Volyn region territory in the Soviet period (1939–1991 years) is analysed. The main features of the use process of Volyn region territory in this period are defined.
Retrospective Analysis of the Economic Use of Volyn Region Territory in the Soviet Period (1939–1991 years)
Keywords: територія; освоєння; господарське освоєння; радянський період; Волинська область; territory; use; economic use; soviet period; Volyn region