Шляхи формування політико-управлінської еліти України в повоєнний час - Науменко, Ольга (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Значна відповідальність за майбутнє країни лежить на політико-управлінській еліті, на прийнятих політико-управлінських рішеннях. Проблема оновлення і трансформації провідної верстви українського суспільства повинна бути пріоритетним завданням для наступних етапів розвитку нашої держави. В подальшому необхідні наступні зміни в політиці, законодавстві і суспільстві: активізація громадянського суспільства та його тиск на шляху деолігархізації; реформування судової системи в Україні; впровадження ефективного антикартельного і антимонопольного регулювання; зміни до податкового, виборчого та щодо засобів масової інформації законодавства; регулювання лобістської діяльності і лобіювання.
Keywords: політико-управлінська еліта; деолігархізація; антикартельне і антимонопольне регулювання; 321.14:316.4(477)