Прямі та непрямі форми реалізації іллокутивної сили обвинувачення (на матеріалі англійської мови) - Хникіна, Оксана О.; Khnykina, Oksana O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено дослідженню прямих та імпліцитних форм реалізації іллокутивної сили обвинувачення в офіційній (судовій) та неофіційній сферах спілкування. Розкрито полііллокутивну природу та комплексний характер мовленнєвих актів обвинувачення. З’ясовано вплив сфери функціонування на комунікативно-прагматичний потенціал досліджуваних висловлень. The article is devoted to the analysis of direct and implicit forms expressing accusation in official (court) and non-official spheres of their functioning. Speech acts of accusation are regarded as complex polyillocutive, realizing their main and complementary illocutionary forces.
Direct and Indirect Forms of Realizing Illocutionary Force of Accusation in English
Keywords: мовленнєвий акт; speech act; іллокутивна сила; illocutionary force; полііллокутивний мовленнєвий акт; polyillocutive speech acts