Українці в світі - Шваб, Анатолій Георгійович; Shvab, Anatolii H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою навчального курсу «Українці в світі» є формування у студентів знань про причини, характер, етапи та напрямки української еміграції; розселення та чисельність українців у сучасному світі; стан організації української діаспори в різних країнах світу та її взаємовідносини із Україною.Значне місце в курсі відводиться вивченню історії дослідження української еміграції і діаспори, методики міграційних та діаспорних досліджень, визначенню напрямів практичного використання їх результатів у гуманітарних науках. Звертається увага на оволодіння понятійно-термінологічним апаратом, методологією систематики і типологізації досліджуваних процесів і явищ.
Keywords: еміграція; діаспора; міграція; імміграція