Принципи аналізу статичних просторових прийменників, прислівників і займенників у системі вивчення концепту “простір” - Улитина, Н. А.; Ulitina, N. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті наведено результати аналізу лінгвістичних характеристик статичних просторових прийменників, займенників і прислівників, що вербалізують концепт “простір” в англійській мові. Досліджено характеристики цих явищ з погляду концептуалізації місця розташування об’єктів дійсності. Вибір певної одиниці просторової семантики визначається положенням об’єкта спостереження та спостерігача, а також особливостями індивідуального сприйняття й досвіду. In the article the results of analyzing linguistical characteristics of the static spatial proposition, pronouns and adverbs which take part in the verbalization of the concept “space” are represented. The characteristics of this phenomens are considered in the aspect of the factors of conceptualizing a location of real objects. The choice one or another unit with the semantics of the space is conditioned by local positions an object under observation and an observer as well as specifics of individual perception and experience.
Principles of Analyzing the Static Spatial Propositions, Pronouns and Adverbs in the System of Studying the Concept "Space"
Keywords: концепт; concept; вербалізація; verbalization; займенники; pronouns