Експериментальна лінгвістика: програма вибіркової навчальної дисципліни - Рогач, Оксана Олексіївна; Rohach, Oksana О.; Макарук, Лариса Леонідівна; Makaruk, Larysa L. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Основна мета навчальної дисципліни - дати студентам базові знання про експериментальну методику дослідження мови з метою подальшого використання набутих знань на практиці. Основні завдання - ознайомити студентів з історієї виникнення та розвитку експериментальної лінгвістики, вимогами до організації та проведення наукового експерименту, способами обробки емпіричних даних, навчити здійснювати експериментальний аналіз англійського та українського лексикону з метою продуктивного використання його результатів на практиці.
Програма навчальної дисципліни «Експериментальна лінгвістика» для студентів за напрямом підготовки 035 Філологія, спеціальністю «прикладна лінгвістика»
Keywords: Експериментальний аналіз; Лінгвістичні експерименти