Особливості використання 3D-моделі комп’ютера в процесі вивчення шкільного курсу інформатики - Курносов, Володимир Олексійович; Юнчик, Валентина Леонідівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Досліджено особливості комп’ютерного моделювання у навчальному процесі. Описано середовища розробки моделі комп’ютера, зокрема в ролі платформи для створення 3D моделі комп’ютера було обрано середовище Blender, для текстурування та запікання моделі використано середовище Substance 3D Painter, а для перетворення проєкту в окремий додаток обрано платформу Unity. Показано процес створення 3D-моделі комп’ютера. Показано ефективність розробленої 3D-моделі в процесі вивчення теми «Основи роботи з комп’ютером». Розроблено та описано систему завдань заснованих на розробленому додатку. Використання розробленої 3D-моделі дозволяє зробити процес вивчення цікавішим та зрозумілим для учнів, а також допомагає збільшити їхню мотивацію до вивчення даної теми.
Features Using 3D computer models in the process of studying school computer science.
Keywords: комп’ютерне моделювання; 3D-модель комп’ютера; Substance 3D Painter; середовище Blender; 004.43