Продуктивність сортів картоплі в культурі іп vitro при виробництві мікробульб - Шевчук, М. Й.; Рибак, Ю. Л.; Парасюк, Я. М.; Панасюк, С. В.; Shevchuk, M. Yo.; Rybak, J. L.; Parasyuk, Ya. M.; Panacyuk, S. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Наведено результати досліджень продуктивності сортів картоплі в культурі іn vitro при виробництві пробіркових рослин та мікробульб. Установлено, що найвищі коефіцієнти розмноження вихідного матеріалу картоплі через мікробульби забезпечують сорти: Карлик 04, Серпанок та Тирас, а найбільший вихід мікробульб вагою більше одного грама – Скарб, Беллароза та Здабитак. The results of research productivity of potato in culture in vitro during the production of test tube plants and microtubers are presented. It was found, that the highest rate of reproduction of the source material of potato through microtubers provide: Karlyk 04, Serpanok and Tyras, and the highest yield of microtubers weighing more than one gram provide classes: Skarb, Bellarosa and Zdabytak.
Productivity of Potato Varieties in Vitro Culture іp in the Production of Microtubers
Роботу виконано на кафедрі лісового та садово- паркового господарства СНУ ім. Лесі Українки
Keywords: мікробульби; сорти; оздоровлення; пробіркові рослини; microtubers; cultivars; sanitation; test tube plants