Польська громадсько-політична думка щодо «Волинської програми» воєводи Г. Юзевського - Крамар, Юрій; Kramar, Y. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено роль та місце польської громади Волині в реалізації «волинської політики» воєводи Г. Юзевського, її участь в суспільно-політичному житті воєводства 1920-1930- х років. Окремим аспектом дослідження є взаємини місцевої адміністрації з польськими громадсько-політичними організаціями, що діяли на території Волинського воєводства. This article sheds some light on the role and the place of the Volyn Polish community in the implementation of the governor Yuzevsky’s «Volyn policy», as well as on its participation in the political life of the region during the period between 1920 and 1930. A special accent will be put on the relationship between local administration and Polish socio-political organizations in Volyn region.
The Polish Socio-Political Thought About the Governor G. Yuzevsky’s Policy
Keywords: державна адміністрація; національна політика; воєвода; громадська організація; асиміляція; state administration; national policy; governor; public (non-governmental) organisation; assimilation