Просодична організація логіко-композиційної структури іспанської казки за даними інформантного аналізу - Наваренко, Інна Миколаївна; Navarenko, I. M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Статтю присвячено аналізу просодичної організації логіко-композиційної структури іспанської казки за даними інформантного аналізу. Розглянуто феномен існування просодичних підсистем, що функціонують у лінгвістичній свідомості, завдяки яким кодуються поняття і явища соціальної дійсності. Із цієї причини приділено особливу увагу комплексному вивченню базових елементів просодії на перцептивному рівні. апропонована в дослідженні модель усної актуалізації іспанської казки вможливила здійснення аналізу й систематизації функціональних, стилістичних, структурних і семантичних ознак іспанської казки. The article discusses the prosodic organization logical and compositional structure of Spanish tales according informantnoho analysis. We consider the existence of the phenomenon of prosodic subsystems that operate in linguistic consciousness through which encoded concepts and phenomena of social reality. For this reason, special attention is paid to the comprehensive study of the basic elements of prosody on the perceptual level. The proposed model of Spanish tale oral actualization has made it possible to analyze and classify the functional, stylistic, structural, and semantic features of the tales. These features determine the specificity of prosodic means’ interaction in ensuring the communicative-pragmatic potential and coherence of text composition parts, and characterize the imagery systems of the tale texts.
Prosodic Organization Logical Composite Structures Spanish Tales from Data Informantion Analysis
Keywords: художній текст; art text; компоненти просодії; components of prosody; просодична організація; prosodic organization