Вплив фізичного навантаження максимальної потужності на реактивність кардіореспіраторної системи в спортсменів - Полатайко, Ю.; Polataiko, Yu. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено дослідженню особливостей фізіологічної реактивності кардіореспіраторної системи у кваліфікованих спортсменів при дії максимальних фізичних навантажень у річному циклі підготовки. Установлено, що при виконанні тестуючого навантаження з потужністю, що поступово підвищується “до відмови”, спортсмени відрізняються як за максимально досягнутим рівнем фізичної працездатності, так і за максимальним рівнем функціонування кардіореспіраторної системи.The physiological reactivity of cardiovasculary system of qualified sportsmen to influence on maximal capacity in year cycle of preparation was examined in this artical. It was found out that performance of testing load of gradually raising capacity “before failure” sportsmen differ as on as the much as possible achieved level of physical working capacity serviceability, so on and maximum level of functioning cardiovasculary system.
Influence of Physical Loads of Maximal Power on Reactivity of Cardiovascuiary System of Sportsmen
Keywords: сезони року; кардіореспіраторна система; фізичне навантаження; плавці; легкоатлети; seasons of year; cardiovasculary system; physical activity; swimmers; athletes