Історія та культура України - Пришляк, Володимир Васильович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою викладання навчальної дисципліни “Історія та культура України” є ознайомлення студентів із багатовіковим минулим нашої Вітчизни у сукупності суспільних і культурних явищ і подій, у їхньому поступальному розвитку, насамперед з історичними закономірностями і процесом становлення та розвитку української держави з найдавніших часів до наших днів у європейському історичному контексті.
Keywords: історія України; історичні джерела; хронологія; історична періодизація; держава; український народ