Потенціометричне визначення кетопрофену за допомогою ПВХ-сенсора на основі його іонного асоціату з кристалічним фіолетовим - Кормош, Ж. О.; Гунька, І. П.; Матвійчук, О. Ю.; Базель, Я. Р.; Нікітіна, А. В.; Kormosh, Zh. O.; Hunka, I. P.; Matviychuk, O. Yu.; Bazel, Ya. R.; Nikitina, A. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Розроблений кетопрофен-селективний електрод із пластифікованою полівінілхлоридною мембраною, що містить як електродоактивну речовину (ЕАР) іонний асоціат (ІА) кетопрофену (КТ) з кристалічним фіолетовим (КФ). Інтервал лінійності електродної функції розробленого електроду міститься в межах 1×10-5–1×10-2 моль/л кетопрофену, межа виявлення становить 5×10-2 моль/л, крутизна 35,0–56,0 мВ/pC. Робочий інтервал рН елек- трода 7–11. A ketoprofenselective electrode with the plasticized polyvinylchloride membrane has been designed. The electrode contains an ionic associate of ketoprofen with a Kristal Violet and responds to ketoprofen in a linear range of 1×10-5–1×10-2 mol/l with a slope of 35–56 mV/pC. These electrod responds with sensitivity at pH 7–11.
Potentiometric Determination of Ketoprofen at a New PVC Electrode Modified with Ionic Associate of Kristal Violet
Keywords: потенціометрія; potentiometry; іоноселективні електроди; ion selective electrodes; іонні асоціати; ion associates; кетопрофен; ketoprofen