Самовдосконалення особистості: до духовної досконалості через досягнення антропологічної цілісності - Гудзенко-Александрук, Олена Георгіївна; Hudzenko-Aleksandruk, Olena H. (Тернопільський національний педагогічний університет ім. В.Гнатюка, 2007)
У статті розглядається повсякчас актуальна проблема самовдосконалення особистості, її духовного еволюціонування у зв’язку з поняттями «індивідуація» та «архетип досконалої людини». Автор зазначає, що синергетичний підхід допомагає в дослідженні становлення антропологічної цілісності шляхом антропологічної трансформації холістичного характеру. The article deals with the ever topical problem of personality self-improvement, its spiritual evolution in connection with the notions of “individualization” and “archetype of a perfect human”. The author points out that the synergetical approach helps to investigate the formation of anthropological integrity through anthropological transformation of wholistic character.
Self-improvement of Personality: Spiritual Perfection Through Anthropological Integrity
Keywords: самовдосконалення особистості; self-improvement of personality; духовне еволюціонування; spiritual evolution; становлення антропологічної цілісності; the formation of anthropological integrity