Локативні іменникові юкстапозити в українській публіцистиці ХХІ століття - Мислива-Бунько, Іванна Ярославівна; Myslyva-Bunko, Ivanna Ya. (Національний педагогічний університет ім. М. П. Драгоманова, 2014)
У статті проаналізовано дериваційні та семантичні ознаки локативних іменникових юкстапозитів української публіцистики ХХІ століття. Складні іменники на позначення місця поділено на чотири семантичні групи: назви приміщень; назви установ, організацій; назви місцевості; назви населених пунктів, країн. Також виокремлено локативні юкстапозити з найуживанішими компонентами, зокрема будівля-, музей-, фірма-, країна-, VIP-.

The paper describes the derivative and semantic features of locativ substantive jukstapozyts of Ukrainian publicism of XXI century. Compound nouns for location description are divided into 4 semantic groups: apartment denominations; institution and organization denominations; locality denominations; settlement and country denominations. Locativ jukstapozyts with the most frequently used components such as будівля-, музей-, фірма-, країна-, VIP- are also distinguished.
Locative noun compound word in Ukrainian publicism XXI century
Keywords: юкстапозит; локативні назви; українська публіцистика; jukstapozyt; locativ denominations; Ukrainian publicism