Загальні риси формування пагонової системи Salix herbacea L. у високогір'ї Українських Карпат - Прокопів, Андрій Іванович; Волгін, Сергій Олександрович; Prokopiv, A. I.; Volgin, S. O. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2009)
Визначено структурні особливості пагонової системи Salix herbacea L., що забезпечують адаптацію рослин до умов росту у високогір`ї. Простратна форма росту та ксилоризомна активно-вегетативно-рухома життєва форма представлена горизонтально розташованими багаторічними частинами пагонів і менш довговічними надземними частинами пагонів. Незважаючи на те, що S. herbacea є деревним хамефітом, за типом пагонів він наближається до геофітів.
Keywords: біоморфологія; вегетативні органи; системи пагонів; salix herbacea