Тематика та вивчення вибіркового модуля «Веб-технології» для 10-11 класів (рівень стандарту) - Лавренюк, Катерина Олегівна; Ройко, Лариса Леонідівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Основою навчання інформатики у 10-11 класах є базовий модуль, зміст якого може бути розширений за рахунок вибіркових модулів. Базовий модуль, на вивчення якого відводиться 35 годин, завершує формування у школярів предметних і ключових компетентностей щодо використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій на рівні, визначеному чинним Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти. Загальний обсяг годин на вивчення інформатики в 10-11 класах – 105 (35 – базовий модуль і два вибіркових).
Вибіркові модулі для розширення курсу учитель добирає, відповідно до профілю навчання навчального закладу, запитів, індивідуальних інтересів і здібностей учнів, регіональних особливостей, матеріально-технічної бази та наявного програмного забезпечення. Реалізація профільного навчання під час викладання курсу може здійснюватися як шляхом розширення змісту окремих тем, так і добором профільно-орієнтованих навчальних завдань
Keywords: Веб-технології; вибірковий модуль; рівень стандарту