Реалізація принципу прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування в Україні - Дячук, Віктор Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У магістерській роботі розкриваються окремі аспекти реалізації принципу прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування в Україні.. Об’єктом даного дослідження є діяльність органів місцевого самоврядування в Україні, а також характер їх взаємодії з різними суб'єктами під час здійснення своєї діяльності. Предметом дослідження є реалізація принципу прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування в Україні. Метою магістерського дослідження є комплексний аналіз реалізації принципу прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування в Україні. Реалізація поставленої мети зумовило необхідність розв'язання таких завдань: з'ясувати сутність поняття принципу прозорості; здійснити нормативно-правовий аналіз забезпечення реалізації принципу прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування України; узагальнити кращі міжнародні практики щодо реалізації принципу прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування; дослідити сучасний стан та запропонувати шляхи адаптації принципу прозорості до умов України.
Keywords: громадянське суспільство; місцеве самоврядування; принцип прозорості