ДЕЩО ПРО ЗАПОЗИЧЕННЯ В МОВЛЕННІ ЛЬВІВ'ЯН У КОНТЕКСТІ ПІВДЕННО-ЗАХІДНОГО ТА ПІВНІЧНОГО НАРІЧ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ - Хобзей, Наталія; Khobzey, N. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано запозичення у мовленні мешканців Львова. Лекси-ку іншовоного походження розглянуто у контексті говірок південно-західного та північного наріч. An article is devoted to the research of the borrowings in Lviv inhabitants' speech. Vocabulary of the foreign origin is examined in the context of the south-western and northern dialects of Ukrainian language.
Keywords: говірка; лексема; фразеологізм; запозичення; dialects; lexemes; phraseological units; borrowings