Розвиток периферичного відділу нюхового аналізатора у жаби ставкової - Степанюк, Я. В.; Мотузюк, О. П.; Stepanyuk, Ya. V.; Motuziuk, O. P. (My University, 2013)
У статті описано особливості організації нюхового епітелію та вомероназального органа на різних стадіях личинкового розвитку жаби ставкової. Дослідження проводили із застосуванням методів світлової мікроскопії та морфометрії. Нами встановлено, що диференціація епітелію нюхових капсул на власне нюховий та респіраторний відбувається на 36-й стадії. Формування вомероназального органа відбувається на значно пізніших стадіях розвитку (стадія 39). Article is prescribed the organization features of olfactory epithelium and vomeronasal organ during different stages of Pelophylax lessonae larval development. Researches were conducted with using light microscopy and morphometrics methods. It was shown, that epithelium differentiation of olfactory capsules to actually olfactory and respirator takes place on a 36th stage. Vomeronasal organ forming takes place on more late stages of development (stage 39).
Development of Peripheral Department of Rana Lessonea Olfactory Analyzer
Keywords: амфібія; пуголовок; розвиток; нюховий аналізатор; вомероназальний орган; amphibians; tadpole; development; olfactory analyzer; vomeronasal organ