Значение физического развития и проявления физических качеств девочек семи лет в системе их отбора для занятий спортивными играми - Павлова, Татьяна; Павлова, Тетяна; Pavlova, Tetyana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Статья посвящена определению значимости и необходимости учёта уровня физического развития и проявления физических качеств девочек семи лет для определения их общей одарённости и обоснования отбора в игровые виды спорта на начальном этапе подготовки. Результаты исследований позволили установить тесную взаимосвязь между установленными показателями физического развития и физических способностей девочек семи лет, а также охарактеризовать блок тестов физических качеств, их соответствие и надёжность применения. Стаття присвячена визначенню значущості та необхідності врахування рівня фізичного розвитку й прояву фізичних якостей дівчат семи років для визначення їх загальної обдарованості та обґрунтування відбору в ігрові види спорту на початковому етапі підготовки. Результати досліджень дали підставу виявити тісний взаємозв’язок між установленими показниками фізичного розвитку й фізичних здібностей дівчат семи років, а також охарактеризувати блок тестів фізичних якостей, їх відповідність і надійність застосування. The article deals with the question of mecessity of taking into account of physical development level and display of physical qualities of girls aged 7 for defining of their general skillfulness and grounding of selection in playing kinds of sport at the initial stage of preparation. Research results let us uncover close relations between indices of physical development and physical abilities of girls aged seven and to characterize a block of tests of physical qualities, their correspondence and reliability of applying.
Значення фізичного розвитку й прояв фізичних якостей дівчат семи років у системі їх відбору для занять спортивними іграми
Meaning of Physical Development and Display of Physical Qualities of Girls in the System of Selection for Sports Games
Keywords: девочки; спортивные игры; отбор; одаренность; физическое развитие; физические способности; дівчата; спортивні ігри; відбір; обдарованість; фізичний розвиток; фізичні здібності; girls; sports games; selection; skillfulness; physical development; physical abilities