Соціальна психологія - Федотова, Тетяна Володимирівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є категоріально-понятійний апарат соціальної психології, соціально-психологічні закономірності спілкування та взаємодії людей, специфіки функціонування великих і малих соціальних груп. Міждисциплінарні зв’язки: вивчення дисципліни пов’язано зі знаннями, які студенти паралельно отримують під час засвоєння таких дисциплін, як «Вступ до спеціальності», «Загальна психологія», «Вікова психологія», «Психодіагностика», «Експериментальна психологія», «Педагогічна психологія».
Keywords: соціальна психологія; особистість; соціалізація; соціальна група; соціальна перцепція; соціальна комунікація; соціальна інтеракція; соціально-психологічний клімат; соціально-рольова поведінка; групова динаміка; мала група; велика група