Медитативний аутотренінг - Коць, Михайло Онисимович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
В освітньому компоненті (ОК) представлено програму, яка передбачає послідовність та наступність у вивченні навчального матеріалу протягом і зорієнтована на формування стійких знань, навичок та вмінь, необхідних для саморегуляції психоемоційного стану людини, сприяння на цій основі виробленню психологічної готовності до кваліфікованої фахової діагностичної, консультативної та корекційної діяльності психолога. Метою вивчення ОК «Медитативний аутотренінг» є: формування у здобувачів освіти сучасного уявлення про використання здоров’язбережувальних психотехнологій у практичній діяльності. Завданнями вивчення ОК «Медитативний аутотренінг» є теоретична і практична підготовка здобувачів освіти з наступних питань: – формування уявлень про психічне здоров’я та способи його відновлення; – систематизація знань про саморегуляцію та способи саморегуляції. - практичне опанування методикою аутотренінгу.
Keywords: психічне здоров’я; саморегуляція; методика аутотренінгу