Вплив індивідуалізації процесу фізичного виховання на працездатність дітей шкільного віку - Левандовська, Любов; Levandovska, Liubov (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Визначено фізичну працездатність підлітків у процесі індивідуалізації фізичного виховання. У дослідженні взяли участь 148 підлітків, із них 70 дівчат і 78 хлопців віком 11–12 років. Завдяки застосуванню індивідуалізованого підходу до фізичного виховання підлітків протягом навчального року вдалося достовірно значно покращити фізичну працездатність школярів основної групи. За результатами визначення індексу Руф’є фізична працездатність із задовільного рівня на початку дослідження зросла майже до доброго рівня наприкінці дослідження, а за результатами визначення індексу Гарвардського степ-тесту – із нижчого за середній зросла до доброго рівня. t was defined physical capacity of teenager in the process of individualization of physical education. 148 teenager, among them 70 girls and 78 boys aged 11–12 took part in the research. Thanks to usage of individualization of approach to physical education of teenagers during educational year we have managed to significantly improve physical capacity of pupils of the main group. According to the results of defining of Ruffier test, physical capacity improved from a satisfactory level at the beginning of the study to a good level at the end of the study, and according to the results of defining of Harvard steo-test – grew up from an average to a good level.
Influence of Individualization of Physical Education Process on Working Capacity of Children of School Age
Keywords: підлітки; фізичне виховання; індивідуалізація; фізична працездатність; teenager; physical education; individualization; physical capacity