Маніпуляція в контексті сучасної англомовної соціальної комунікації - Рогач, Юлія Іванівна; Rogach, Yu. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У пропонованій розвідці розглянуто роль маніпуляції у сучасній соціальній комунікації, здійснено дифе-ренціацію термінів маніпуляція, гра, операція, визначено психоемоційні канали впливу на цільову аудиторію, окреслено особистість маніпулятора. Установлено морально-етичніскладники маніпуляції, а також проаналі-зовано особливості побудови комбінованих рекламних мікротекстів у сучасних австралійських засобах масової інформації. Особливу увагу звернено на соціокультурні та лінгвістичні компоненти у різножанрових мас-ме-дійних рекламних мікротекстах. The study is devoted to the research of the role of manipulation in modern social communication, to the differentiation between the terms manipulation, game, operation, to the description of the ways of psychological and emotional influence on the target audience, tothe definition of the personality of a copywriter -manipulator, to the description of the moral and ethic constituent parts of the process of manipulation, and to the analysis of the structural peculiarities of the complex (visual and verbal) micro advertisements in modern Australian mass-media means. A special attention has been paid to the social, cultural and linguistic components in various mass-media micro advertisements.
Manipulation in the Context of Modern English Means of Social Communication
Keywords: маніпуляція; manipulation; етичний складник маніпуляції; moral and ethic components of manipulation; канали впливу; ways of influence