Рухливі ігри та методика їх викладання - Бичук, Ігор Олександрович; Іваніцький, Роман Богданович; Валькевич, Олександр Васильович; Цюпак, Юрій Юрійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Навчально-методичні рекомендації з дисципліни містять структуру програми навчального курсу «Рухливі ігри та методика їх викладання». У Навчально-методичних рекомендаціях представлені: форми організації рухливих ігор, їх завдання, методика викладання рухливих ігор, лабораторні завдання з рухливих ігор. Рекомендовано викладачам і студентам вищих навчальних закладів.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Рухливі ігри та методика їх викладання» є ознайомлення з історією розвитку рухливих ігор та місцем рухливих ігор в системі фізичного виховання. Ознайомитися з особливостями проведення рухливих ігор у позаурочних формах. Ознайомитися з інтегрованою ігровою формою фізкультурних занять з дітьми старшого дошкільного та молодшого шкільного віку. Набути необхідні знання та практичні уміння в організації та проведенні рухливих ігор з учнями різних вікових груп.
Keywords: рухливі ігри; ігри-естафети; веселі старти; рухливі ігри в школі; 37.016:796(072)