Етнологія - Надольська, Валентина Василівна; Nadolska, Valentyna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Етнологія» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін підготовки бакалаврів за спеціальністю 014 «Середня освіта» (Історія), освітньою програмою «Історія, правознавство»; спеціальністю 032 «Історія та археологія», освітньою програмою «Історія, європеїстика, археологія». Вона спрямована на: ознайомлення студентів з традиційною культурою народів світу, формами їх господарської діяльності, соціальної організації, сімейно-шлюбних відносин; вивчення закономірностей етнічного розвитку народів, механізмів їх етногенетичної і етнокультурної взаємодії; оволодіння методикою етнологічних досліджень, методологією систематики і типології, аналізу досліджуваних наукою етнічних процесів і явищ для їх результативного та кваліфікованого самостійного практичного використання у гуманітаристиці.
Keywords: предмет і завдання етнології; історія етнологічної науки; етнос; етнічність; класифікації народів світу