Психологічна готовність особистості до пенсії в період пізньої зрілості: психолінгвістичний вимір - Засєкіна, Л. В.; Zasyekina, L. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті представлено результати дослідження психологічної готовності до пенсії. Запропоновано авторський психолінгвістичний підхід до дослідження психологічної готовності в сукупності когнітивного, емоційного та мотиваційного компонентів. The results of psychological readiness for retirement study are highlighted in the article. The author psycholinguistic approach to retirement readiness is proposed. Psychological readiness contains cognitive, emotional and motivational components.
Psychological Readiness of the Elderly for Retirement: Psycholinguistic Perspective
Keywords: психологічна готовність; особистість; пізня зрілість; психолінгвістичний підхід; геронтогенеза; пенсія; psychological readiness; the elderly; personality; psycholinguistic approach; gerontogenesis; retirement