Сучасна демографічна ситуація у Волинській області - Павловська, Тетяна Сергіївна; Поручинська, Ірина Володимирівна; Поручинський, Володимир Іванович; Pavlovska, Tetiana S.; Poruchynska, Iryna V.; Poruchynskyi, Volodymyr I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Висвітлено основні показники природного та механічного руху населення Волинської області станом на 01.01.2017 р. у розрізі адміністративних одиниць краю та в порівнянні з загальноукраїнськими даними. Проаналізовано просторовий розподіл населення області.

The main indexes of natural and mechanical movement of the population of Volyn region on 01.01.2017 in the context of the administrative units of the region and in comparison with the all-Ukrainian data are highlighted. The spatial distribution of the population of the region is analyzed.
The Current Demographic Situation in the Volyn Region
Keywords: Волинська область; густота населення; загальний коефіцієнт народжуваності; коефіцієнт природного приросту; загальний коефіцієнт смертності; міграційний рух; наявне населення; урбанізація; статево-вікова структура населення; population density; general coefficient of fertility rate; coefficient of natural population growth; general coefficient of mortality rate; migration; available population; urbanization; sex-age structure of the population