Емоційність як основа професійної компетентності майбутнього співака-вокаліста - Зарицька, Анна Андріївна; Zarytska, Anna A.; Зарицький, Андрій Олександрович; Zarytskyi, Andrii O. (Херсонський державний університет, 2016)
У статті розглянуто емоційність як основу професійної компетентності майбутнього співака вокаліста. Здійснено теоретико-методологічний аналіз підходів та поглядів на роль емоційності у процесі вокальної підготовки. Визначено емоційність як засіб розвитку вокально-технічної та художньо-виконавської майстерності. Розглянуто емоційний інтелект як важливий складник професійного становлення співака-вокаліста. Охарактеризовано методи та прийоми емоційного налаштування майбутніх співаків-вокалістів. The article deals with emotion as the basis of professional competence in preparing singer-vocalist in higher education. Done theoretical and methodological analysis approaches and views on the role of emotion in the vocal training. Defined emotion as a means of vocal-technical, artistic and performance skills. Emotional intelligence are considered as an important part of professional development of singer-vocalist. Author determined methods and techniques on the emotional setting of future singers-vocalists.
Emotionality as the basis of professional competence of the future singer-vocalist
Keywords: професійна компетентність; professional competence; вокальна підготовка; vocal training; емоційний інтелект; emotional intelligence; методи емоційного налаштування; methods of emotional adjustment