Англійська мова: силабус нормативної навчальної дисципліни. Частина 3 - Томащук, Юлія Олександрівна (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2023)
Навчальна дисципліна «Англійська мова» призначена для студентів 3-го року денної та заочної форм навчання освітньої програми «Середня освіта. Англійська та друга іноземна мови. Зарубіжна література», освітній рівень «бакалавр». Курс зорієнтований на формування навичок і вмінь практичного володіння англійською мовою зі свого фаху та на розвиток у студентів мовної (лінгвістичної), мовленнєвої (комунікативної) та соціокультурної (країнознавчої та лінгвокраїнознавчої) компетентностей. Мовна (лінгвістична) компетентність включає знання системи мови, правила її функціонування у процесі комунікації та володіння способами й навичками використання вивченого мовного матеріалу; мовленнєва (комунікативна) компетентність передбачає здатність сприймати і відтворювати іноземне мовлення у відповідності з умовами мовленнєвої комунікації, створювати власні висловлювання відповідно до мети, завдань та ситуації спілкування, виробляти уміння і навички успішної комунікації; соціокультурна (країнознавча та лінгвокраїнознавча) компетентність включає знання про основні особливості соціокультурного розвитку країни та оволодіння певним обсягом культурної інформації про народ, мова якого вивчається.
Силабус освітнього компонента “АНГЛІЙСЬКА МОВА” підготовки першого (бакалаврського) рівня галузі знань 01 ОСВІТА / ПЕДАГОГІКА, спеціальності 014 СЕРЕДНЯ ОСВІТА (АНГЛІЙСЬКА МОВА ТА ЗАРУБІЖНА ЛІТЕРАТУРА), за освітньо-професійною програмою СЕРЕДНЯ ОСВІТА. АНГЛІЙСЬКА ТА ДРУГА ІНОЗЕМНА МОВИ. ЗАРУБІЖНА ЛІТЕРАТУРА.
Keywords: силабус; англійська мова; бакалаври