Силова підготовленість дівчат середнього шкільного віку загальноосвітньої школи - Войнаровська, Н.; Voynarovska, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У дівчат середнього шкільного віку сила має тенденцію до постійного, але не прямолінійного, зростання. Найвищі темпи зростання сили відзначаються в 11–13 років. Відповідно до державних вимог рівень силових якостей 40 % дівчат відповідає трійці, 30 % − двійці. Middle school aged girls’ power has a tendency to constant, but uneven growth. The highest rates of power growth are being observed at the age of 11−13. Fourty per cent of the girls have “satisfactory” grade, thirty per cent have “poor” grade in power quality according to State tests requirements.
The Peculiarities of Phycial Power Middle School Girls’
Keywords: сила; дівчата середнього шкільного віку; розвиток; вікові норми; динаміка; force; middle school aged girls; development; age norms; dynamics