Риси гармонічного стилю кантати М. Скорика “Весна” - Тиможинський, Віктор Анатолійович; Коменда, Ольга Іванівна; Komenda, Olha I.; Tymozhynskyi, Viktor A. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2007)
Спираючись на методику дослідження гармонічного стилю І.Коханик, автори детально розглядають специфіку гармонічних структур кантати М. Скорика “Весна” (акорди з додатковими тонами, нестійкі каденційні акорди, органні пункти, лейтакорди), особливості діахронного співвіднесення цих структур (окрім класичної функціональності, зв’язки типу “стійкість – нестійкість”), а також дію гармонічного фактора твору в проекції на композиційну площину (роль терцієвого мислення). Приходячи до висновку про стилетворчу і стилерепрезентантивну функцію гармонічної мови “Весни”, вони стверджують, що в кантаті М. Скорика спостерігається властиве українській музиці 1960-х років в цілому розширення і оновлення національного музично-інтонаційного словника.
Lines of the harmonic style of M. Skoryk’s cantata ―springtime‖
Keywords: гармонічний стиль; гармонічні структури; методика стильового гармонічного аналізу; класична функціональність; діахронна співвіднесеність гармонічних структур; співвіднесеність гармонічних структур на композиційному рівні