До питання про демографічні наслідки Другої світової війни на Волині - Зиль, Володимир; Zyl, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано складність дослідження демографічних наслідків Другої світової війни на Волині з огляду на відсутність конкретних статистичних даних. Особливе значення має питання мобілізації: щодо складу яких військових формувань вона здійснювалася, кількісний, віковий, національний склад мобілізованих та демобілізованих. Наслідком продовження дослідження може бути отримання достовірних даних про кількість утрат у Другій світовій війні на Волині.
On the Demographic Consequences of World War II in Volhynia
Keywords: Друга світова війна; мобілізація; демобілізація; демографія; статистика