Особливості конструктивно-технічних характеристик волинських храмів XVII– XVIII ст. - Лесик-Бондарук, Оксана Олександрівна; Lesyk-Bondaruk, Oksana O. (Центр пам’яткознавства, 2014)
Важливим показником реалізації творчого задуму зодчого, створення художнього образу споруди є використання певних матеріалів і конструкцій. Традиційним будівельним матеріалом для споруд в багатьох регіонах України, зокрема на Волині, є дерево. В статті розкриті особливості конструкцій дерев’яних та мурованих храмів Волині, проаналізовано різні види та способи спорудження фундаментів, стін та перекриттів храмових споруд. The use of certain materials and constructions is an important index of architect’s creative project accomplishment, as well as of artistic building image creation. For many regions in Ukraine, Volyn in particular, wood is a traditional construction material. The article explores peculiarities of Volyn wooden and stone temples constructions, analyses various types and methods of temples’ foundations, walls and ceilings construction.
Peculiarities of constructional and technical characteristics of XVII–XVIII centuries Volyn temples
Keywords: Храмова споруда; костьол; церква; храмова споруда; конструктивно-технічна характеристика; фундамент; Temple; church; cathedral; monastery; style; material; constructional and technical characteristic; foundation; ceiling; wall